Stages

Welkom op het stagegedeelte van de Stage-/Vacaturebank van L.P.S.V. „Aescualpius”. Hier staan de bedrijven die stages aanbieden voor studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen. Mocht je interesse hebben in een stage bij een van deze bedrijven neem dan vooral contact met ze op. Houd ook de weekmail in de gaten voor nieuwe vacatures!

  • Centre for Human Drug Research
  • Leiden Academic Centre for Drug Research
  • ScienceWorks

CHDR Logo rgb 1

Het CHDR

Het Centre for Human Drug Research is een organisatie die gespecialiseerd is in vroege-fase geneesmiddelonderzoek. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek waarbij voor de eerste keer een nieuw potentieel geneesmiddel in mensen wordt onderzocht. Dit kunnen gezonde vrijwilligers zijn of patiënten met een specifieke aandoening.

Kenmerkend voor het CHDR is de prettige en open sfeer, de hoge kwaliteit van de studies waarbij veel vanuit farmacologische kennis wordt geredeneerd, maar waar ook het individuele karakter met proefpersonen centraal staat.

Interesse in een (research-)stage waarbij je daadwerkelijk meewerkt aan een klinische studie onder supervisie van een projectleider/arts? Dat kan! Met name MSc stages met een periode van 6 of 9 maanden zijn geschikt. Neem in dat geval contact op met de studieadviseur of de onderwijscoördinator van het CHDR: Jeroen van Smeden (jvsmeden@chdr.nl).

Naammerk LACDR

Het LACDR

 Het LACDR, Leiden Academic Centre for Drug Research, is het onderzoeksinstituut waaraan wij ons onderwijs krijgen. Dit is dan ook de plek waar het overgrote deel van de studenten de bachelorstage loopt. Echter kan je na de bachelor ook stage blijven lopen bij het LACDR, dit kan bij de bekende drie clusters:

  • BioTherapeutics
  • Drug Discovery and Safety
  • Systems Pharmacology and Biomedicine

ScienceWorks

ScienceWorks is een bureau dat valorisatie van wetenschappelijke kennis ondersteunt. Valorisatie is het proces van waarde creatie uit wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van economie en maatschappij. Valorisatie impliceert kennisoverdracht naar de praktijk. In veel gevallen vereist valorisatie de ontwikkeling van complexe samenwerkingsvormen en verbindt het tegengestelde belangen. Met goede samenwerking en inzet van de juiste instrumenten, kan maximaal rendement worden verkregen. ScienceWorks heeft een aantal stageplekken beschikbaar die allen betrekking hebben op de organisatie van betere overdracht van wetenschappelijke kennis naar de maatschappij. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste studenten die graag bij ons in Den Haag komen werken. Mocht je solliciteren naar een stage bij ScienceWorks, meldt dan vooral dat je daar via „Aesculapius” terecht bent gekomen! Voor meer informatie over de inhoud van de verschillende stagemogelijkheden, klik hier.

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. M.R.A. Ritsma
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer