Bio-Farmaceutische Wetenschappen

 De opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) is een driejarige bacheloropleiding en wordt gegeven aan de Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen (FWN). Het doel van de opleiding is het informatie verkrijgen over geneesmiddelenontwikkeling. Binnen de drie jaar komen alle aspecten en fases van de geneesmiddelenontwikkeling. Je leert over de synthese van nieuwe medicijnen, hoe je het medicijn op de juiste locatie binnen het lichaam kan krijgen, de reactie op het lichaam voorspellen en nog veel meer. Naast colleges volg je natuurlijk ook een aantal practica. Hierbij krijg je echt een idee hoe het is om onderzoek te doen. Door de combinatie colleges en practica ligt de studielast hoog. Een gemiddelde BFW-student maakt dan ook lange dagen en besteed veel tijd aan studeren.

Het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) verzorgt een groot deel van het onderwijs. Ze verzorgen veel van de practica en in het derde jaar zal je ook stage lopen op een van de afdelingen.  Tijdens je stage doe je mee aan een lopend onderzoek en geven een goed beeld van de praktijk.

Twijfel je bijv. over welke minor je moet kiezen, heb je vragen over de stage? Hiervoor kan je langs bij de studieadviseurs. Hans Kruijer en Grada Degenaars staan klaar voor al je vragen en je kan altijd vrijblijvend bij ze langs lopen. Prof. dr. M. van Eck is de Opleidingsdirecteur en is eindverantwoordelijk voor het curriculum.

Meer informatie over BFW is te vinden op de opleidingsite en op Facebook.

 

Farmacie

Sinds 2016 is de opleiding Farmacie weer terug in Leiden en dan in de vorm van een master. Deze studie valt deels onder onze studievereniging en deels onder de studievereniging M.F.L.S.. De masteropleiding Farmacie duurt drie jaar en kan gevolgd worden wanneer men in het derde jaar tijdens de minorperiode de specialisatie Farmacie heeft gekozen of wanneer men een bachelor in Utrecht of Groningen heeft voltooid. Het doel van de opleiding is het bewerkstelligen van een goede samenwerking tussen de arts en apotheker. Deze apotheker wordt de bemiddelaar tussen beide personen en behaalt de titel van apotheker. Er wordt veel meegelopen in verschillende apotheken en daarnaast lopen de studenten coschappen vanuit het curriculum van geneeskunde.

Het LACDR en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verzorgen samen het onderwijs van deze opleiding. De studie vindt voornamelijk plaats op het LUMC, maar zal ook voor een deel gaan plaatsvinden bij het LACDR. Lucia Creveld is de studieadviseur en dr. M. Mulder is de opleidingsdirecteur.

De opleiding is begonnen met 25 studenten en dit jaar zijn er 38 nieuwe studenten Farmacie bijgekomen.

Meer informatie over Farmacie is te vinden op de opleidingsite en op Facebook.

footerlogo

phone 071-5274601 address Postbus 9502
email bestuur@aesculapius.nl   2300 RA Leiden
Ga naar boven