Ouderdag 2020

Ouderdag 2020

Op zaterdag 15 februari vindt de jaarlijkse Ouderdag weer plaats! Deze dag wordt georganiseerd door „Aesculapius” in samenwerking met de opleiding. Tijdens deze dag kunnen eerstejaars (en ouderejaars) hun ouders, broertjes/zusjes of andere familie laten zien wat de studie Bio-farmaceutische Wetenschappen precies inhoudt. De dag zal plaatsvinden in het atrium van de nieuwbouw en starten om 11:00 uur stipt, rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met een borrel. De kosten voor de dag bedragen €5,- per persoon inclusief lunch en borrel.

Tijdens deze dag zal de studieadviseur vertellen wat de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen precies inhoudt en zal de praeses, ofwel voorzitter, van L.P.S.V. „Aesculapius” wat meer vertellen over wat de vereniging doet op het gebied van studie en ontspanning. Er zal ook een kort college gegeven worden door een van onze professoren, zodat jouw familie de sfeer van een college volgen kan meemaken. De rest van de dag zal gevuld worden met rondleidingen over de divisies van het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR)!
Bijgevoegd vind je het inschrijfformulier (online) en het normale inschrijfformulier (voor op de post) voor de Ouderdag en informatie over de verschillende LACDR divisies. Inschrijven kan door het machtigingsformulier in te vullen en per mail naar bestuur@aesculapius.nl te sturen.

Hopelijk zien we je samen met familie tijdens de Ouderdag!

Diessymposium 'Experimental Remedies'

Diessymposium 'Experimental Remedies'

Beste geïnteresseerde,
Op woensdag 18 december a.s. vindt het „Aesculapius” Diessymposium plaats met als titel: ‘Experimental RemeDies’. Binnen het thema zullen verschillende aspecten van experimentele behandelingen worden belicht door verschillende gespecialiseerde sprekers. Tijdens het Engelstalige symposium zal het belang van de patiënt in experimentele behandelingen centraal staan. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan de ethische aspecten die experimentele behandelingen met zich meedragen.
De kosten voor het symposium bedragen 20 euro waarbij je naast het volgen van het programma, een (warme) lunch en een gratis drankje voor tijdens de borrel krijgt aangeboden. Voor studenten en LACDR medewerkers is het programma gratis. Het bijwonen van de lunch en de netwerkborrel achteraf kost 5 euro.
Bij interesse, stuur een mailtje naar dies@aesculapius.nl

We hopen u te mogen ontvangen op 18 december!

Programma:
12.15 – 12.55 Ontvangst: Warme lunch
13.10 – 13.15 Introductie door Diescommissie ‘RemeDies’ 
13.15 – 13.30 Welkomstwoord dagvoorzitter Ingmar de Gooijer (myTomorrows)
13.30 – 14.05 ‘Timely access & affordable innovative drugs’ Ronald Brus (myTomorrows)
14.05 – 14.50 'We want our medicine, and we want it now' Peter Kapitein (Inspire2Live)
14.50 – 15.15 Pauze
15.15 – 15.25 Informatieve pitch over Ocello
15.25 – 16.10 ‘Setting up a treatment for pancreatic cancer’ Casper van Eijck (Erasmus MC)
16.10 – 16.55 ‘Early access to unapproved drugs: Ethical issues’ Eline Bunnik (Erasmus MC)
16.55 – 17.15 Discussie en afsluiting Ingmar de Gooijer
17.15 – 19.00 Borrel

Locatie:
Gorlaeus Laboratories Building, zaal C2
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden 

Alumninetwerk

Alumninetwerk

Alumni zijn een hele waardevolle toevoeging aan de vereniging. Ze kunnen, als ware ervaringsdeskundigen, de studenten helpen met het oriënteren op de arbeidsmarkt en het maken van een keuze voor de toekomst. Hiernaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk voor alumni om na het afstuderen contact te houden met studiegenootjes en die nog te blijven spreken. Samen oude herinneringen op halen uit de studententijd en zien hoe de studievereniging „Aesculapius”, de faculteit en de opleiding door de verschillende jaren heen verandert. Hiervoor organiseert „Aesculapius” alumniactiviteiten. Wij willen graag contact houden met de alumni hierover. Wij hopen dat we een groots netwerk op kunnen zetten met alumni uit alle mogelijke jaren van zowel Bio-Farmaceutische Wetenschappen als Farmacie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten, geef u dan op via onderstaand formulier! We houden u dan op de hoogte als wij activiteiten organiseren die gericht zijn op alumni zoals de Alumnidag die 16 november jl. heeft plaatsgevonden maar ook activiteiten die open zijn voor zowel studenten als alumni zoals de Alumni Derde Dinsdag Borrel, symposia en lezingen.

Mocht u nog aanbevelingen of opmerkingen hebben over activiteiten die u leuk lijken, schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur via bestuur@aesculapius.nl. We horen heel graag wat wij voor u en de andere alumni kunnen betekenen!

Alumninetwerk

evenement eigenschappen

Startdatum 19-11-2019
Einddatum 19-11-2025
Registratie Start Datum 19-11-2019
Sluitingsdatum 19-11-2025
Prijs per persoon Gratis

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. D. van Asten
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer