Nieuws

Online Bijlesplatform

Online Bijlesplatform

Ook tijdens de Corona-pandemie heeft de universiteit allerlei manieren gevonden om het onderwijs door te laten gaan. Daarbij behoren ook een aantal vakken waar sommige studenten moeite mee hebben. „Aesculapius” heeft het bijlesplatform om jou bij deze vakken te helpen, dit kan nu ook digitaal! Het is mogelijk om bijles te krijgen voor Calculus maar daarnaast kan je ook vragen om bijles voor andere vakken. Helaas kunnen we voor andere vakken, behalve calculus, geen zekerheid geven dat bijles mogelijk is. Opgeven kan hier!
Niet alleen bijles nemen maar ook geven is mogelijk. Wil jij, nu je deur niet uit mag, een student helpen en daarbij een zakcentje bijverdienen. Geef je dan op, net als bij bijles nemen is het ook voor bijlesgever mogelijk om je op te geven voor andere vakken dan calculus.

Als je bijles wilt ontvangen zul je online (bijvoorbeeld via Teams) begeleid worden door een andere student, met als doel dat zij jou op die manier helpen met het slagen voor het desbetreffende vak. Als bijlesgever moet je een 7,5 of hoger hebben gehaald voor het vak. Belangrijk is dat de online bijles alleen open staat voor studenten die lid zijn van de L.P.S.V. „Aesculapius”. De bijles kost 10,00 euro per uur, dit zullen de bijlesgever en bijlesnemer onderling met elkaar regelen. 

Hier kan je je inschrijven als jij bijles wilt ontvangen of geven. Wij zullen jou dan vervolgens koppelen aan een bijlesgever/nemer en jou hier via de mail van op de hoogte stellen. Bij vragen kan je natuurlijk altijd mailen naar bestuur@aesculapius.nl

Tijdens het inschrijven ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals ze in dit document benoemd zijn. 

COVID-19

COVID-19

De wereld is in de ban van het COVID-19, of coronavirus, en dat heeft ook veel invloeden op „Aesculapius”. Alle reguliere activiteiten zijn tot en met 1 juni afgelast, dit omvat helaas ook grote activiteiten als de Buitenland Excursie naar Zweden en Estland, het „Aesculapius”-weekend naar België en de Buitengewone ALV. Het bestuur en daarmee de vereniging houdt zich aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Universiteit Leiden en het RIVM. Alle universiteitsgebouwen zijn gesloten en daarom zal ’t Hok ook gesloten zijn. Het bestuur doet haar best om vanuit thuis zo veel mogelijk te regelen.

Contact met anderen en gezellig samenzijn is altijd een belangrijk onderdeel van onze vereniging, ook in deze tijden is het van belang dat dit blijft bestaan. Via verschillende digitale kanalen is het tegenwoordig mogelijk contact met elkaar te houden maar voor degene die nog geen medium heeft gevonden biedt de universiteit ook een mogelijkheid via Microsoft Teams. Iedere student aan de Universiteit Leiden heeft hier toegang toe en kan dit gebruiken om met elkaar in contact te blijven, om dit te starten volg je de volgende stappen:

1. Je kan het programma downloaden via: https://products.office.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app

2. Log in met s0000000@vuw.leidenuniv.nl (maar dan met jullie eigen studentnummer) en dan jullie ULCN wachtwoord

Wij moedigen iedereen aan de adviezen van zowel het RIVM als de universiteit op te volgen en daarbij zo min mogelijk fysiek contact te leggen met elkaar. beperk contact als je verschijnselen van het virus hebt en let goed op personen in je omgeving, zeker mensen die in de risicogroep vallen.

Het bestuur zal komende tijd een aantal vervangende (online) activiteiten organiseren waarvoor via de gebruikelijke kanalen gepromoot zal worden. Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, neem dan contact op via het bestuur via bestuur@aesculapius.nl. Ook voor andere problemen, vragen of opmerkingen kan je altijd bij ons terecht!

Alumninetwerk

Alumninetwerk

Alumni zijn een hele waardevolle toevoeging aan de vereniging. Ze kunnen, als ware ervaringsdeskundigen, de studenten helpen met het oriënteren op de arbeidsmarkt en het maken van een keuze voor de toekomst. Hiernaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk voor alumni om na het afstuderen contact te houden met studiegenootjes en die nog te blijven spreken. Samen oude herinneringen op halen uit de studententijd en zien hoe de studievereniging „Aesculapius”, de faculteit en de opleiding door de verschillende jaren heen verandert. Hiervoor organiseert „Aesculapius” alumniactiviteiten. Wij willen graag contact houden met de alumni hierover. Wij hopen dat we een groots netwerk op kunnen zetten met alumni uit alle mogelijke jaren van zowel Bio-Farmaceutische Wetenschappen als Farmacie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten, geef u dan op via onderstaand formulier! We houden u dan op de hoogte als wij activiteiten organiseren die gericht zijn op alumni zoals de Alumnidag die 16 november jl. heeft plaatsgevonden maar ook activiteiten die open zijn voor zowel studenten als alumni zoals de Alumni Derde Dinsdag Borrel, symposia en lezingen.

Mocht u nog aanbevelingen of opmerkingen hebben over activiteiten die u leuk lijken, schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur via bestuur@aesculapius.nl. We horen heel graag wat wij voor u en de andere alumni kunnen betekenen! 

Event Properties

Event Date 19-11-2019
Event End Date 19-11-2025
Registration Start Date 19-11-2019
Cut off date 19-11-2025
Individual Price Free

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. N.G. Koster
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer