Alumninetwerk

Alumninetwerk

Alumni zijn een hele waardevolle toevoeging aan de vereniging. Ze kunnen, als ware ervaringsdeskundigen, de studenten helpen met het oriënteren op de arbeidsmarkt en het maken van een keuze voor de toekomst. Hiernaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk voor alumni om na het afstuderen contact te houden met studiegenootjes en die nog te blijven spreken. Samen oude herinneringen op halen uit de studententijd en zien hoe de studievereniging „Aesculapius”, de faculteit en de opleiding door de verschillende jaren heen verandert. Hiervoor organiseert „Aesculapius” alumniactiviteiten. Wij willen graag contact houden met de alumni hierover. Wij hopen dat we een groots netwerk op kunnen zetten met alumni uit alle mogelijke jaren van zowel Bio-Farmaceutische Wetenschappen als Farmacie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten, geef u dan op via onderstaand formulier! We houden u dan op de hoogte als wij activiteiten organiseren die gericht zijn op alumni zoals de Alumnidag die 16 november jl. heeft plaatsgevonden maar ook activiteiten die open zijn voor zowel studenten als alumni zoals de Alumni Derde Dinsdag Borrel, symposia en lezingen.

Mocht u nog aanbevelingen of opmerkingen hebben over activiteiten die u leuk lijken, schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur via bestuur@aesculapius.nl. We horen heel graag wat wij voor u en de andere alumni kunnen betekenen!

Event Properties

Event Date 19-11-2019
Event End Date 19-11-2025
Registration Start Date 19-11-2019
Cut off date 19-11-2025
Individual Price Free

Bijlesplatform Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Bijlesplatform Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Dit collegejaar is er een pilot gestart in samenwerking met de Studieadviseurs van BFW om bijles aan te bieden aan de studenten van onze studie. De vakken Organische Chemie 1 & 2, statistiek 1 & 2 en Calculus zijn opgenomen in het bijlesprogramma.

Tutoraatsessies
Op dit moment wordt er ondersteuning bij lastige vakken aangeboden door de in de vorm van tutoraat sessies. Tijdens een tutoraat sessie wordt er aan een kleine groep studenten vlak voor een tentamen extra voorbereiding geboden. De sessies worden gegeven tegen een kleine financiële vergoeding. Men wordt wel verwacht zelf al goed voorbereid te zijn voordat het tutoraat begint. Houd de weekmail, website en facebook in de gaten voor meer informatie en data.

Bijles
Als aanvulling op deze tutoraatsessies zal er vanaf dit moment ook bijles aangeboden worden. Studenten kunnen individueel of in een tweetal tijdens een vak begeleid worden door een ouderejaars student, met als doel dat ze op die manier slagen voor het desbetreffende vak. De student die de bijles zal geven moet een 7,5 of hoger gehaald hebben voor het vak . Belangrijk is dat de bijles alleen open zal staan voor studenten die lid zijn van de L.P.S.V. „Aesculapius”. De bijles kost 10,00 euro per uur en zal normaal gesproken plaatsvinden in de Gorleaus Laboratoria te Leiden. Op speciaal verzoek kan hier een uitzondering op gemaakt worden in overeenstemming met beide partijen.

Voor meer informatie en de voorwaarden klik hier.

Wil je meer informatie over het geven/krijgen van bijles, zou je bijles willen ontvangen voor OC1 of 2, statistiek 1 of 2 of Calculus of heb je interesse om bijles te geven aan een medestudent? Mail dan naar assessor2@aesculapius.nl.

Inschrijving almanak 2018/2019

Inschrijving almanak 2018/2019

De almanak 2018-2019 ‘Evolve’ kan besteld worden! De almanak is natuurlijk gratis voor alle leden. Zorg wel dat je je voor 16 oktober aanmeld, zodat je er zeker van bent dat je dit mooie boekwerk binnenkort in je kast hebt staan! De inschrijf link is te vinden onder het kopje 'inschrijvingen' nadat je bent ingelogd. 

En, als je je toch aan het aanmelden bent, wat is er nou leuker dan zelf ook in deze almanak te staan? Via deze link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpyoAbjr5RC0lAr_fNL-Wxrvn7qtSORT8lEwQBpe1wMhmXaA/viewform?pli=1 kan je nog tot 13 september je eigen quote en een leuke foto in sturen en kan je schitteren in deze almanak.
De leukste quote maakt bovendien kans op een heus bierpakket, dus vergeet dit zeker niet door te geven!

Je vindt ons hier

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. D. van Asten
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer