Diescommissie

Beste lezer,

Met onze mooie 134 jaar, kunnen we onszelf met trots de oudste studievereniging van Leiden noemen. De Dies Natalis (verjaardag) van L.P.S.V. „Aesculapius” valt op 16 november en deze wordt elk jaar uitgebreid gevierd tijdens de zogeheten Diesweek. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd om zo stil te staan bij ons bestaan. Elke keer wordt er weer opnieuw een thema aan de week verbonden, waarop de activiteiten worden afgestemd. Voorafgaande aan de week is er een themafeest, waarmee iedereen alvast warm wordt gemaakt voor de week die erop volgt. De Diesweek zelf wordt afgetrapt met een receptie op de maandag. Al het feesten wordt afgewisseld met educatieve activiteiten in de vorm van een symposium en een bedrijfsexcursie. Voor de nodige in- en ontspanningen worden hiernaast ook nog een culturele- en sportactiviteit georganiseerd. Een prachtige week zoals de Diesweek kan natuurlijk niet zonder vuurwerk worden afgesloten en daarom kan er op vrijdag, als klap op de vuurpijl, worden genoten van een heus galadiner en aansluitend gala.

Het organiseren van zo’n week is natuurlijk niet niks en daarom wordt er elk jaar een groep van 6 enthousiaste leden samengesteld, die samen een fantastische week mogen gaan organiseren. Dit jaar is het aan mij om samen met Lisa de Koning, Luc Mulder, Franka Hettfleisch, Ward Brouwer en Nikki Duijnisveld onze creativiteit de vrije loop te laten gaan en te zorgen voor een onvergetelijke week.

Mocht je vragen hebben of meer te weten willen komen over de commissie en onze ervaringen, aarzel dan niet om ons aan te spreken!

Namens de 134e Diescommissie der L.P.S.V. „Aesculapius”

Arnela Mehić
h.t. praeses

image 8