SQ-Linaircommissie

Een fantastische vereniging als „Aesculapius” kan natuurlijk niet zonder verenigingsblad: de SQ-linair. De redactie bestaat uit vijf tot zeven leden. Omdat de redactie een zogenaamde lopende commissie is, kun je elk moment instappen. De meeste leden zitten twee jaar in de redactie. De SQ verschijnt vijf keer per jaar.

Lieve lezer,

Zonder een eigen verenigingsblad zou onze mooie vereniging niet compleet zijn. Daarom bestaat de SQ-linair. Van origine een kookboek, nu een mooi blad dat de leden van de L.P.S.V. „Aesculapius” op de hoogte houdt van het reilen en zeilen van de vereniging. Zonder de SQ-linair zouden vele leden in het duister tasten over het verloop van het eerstejaarsweekend, de diesweek of de BUEX. Echter heeft de SQ-linair naast haar berichtgevende taken ook een entertainende functie. Door middel van serieuzere stukken zoals het wetenschappelijk stuk informeren we onze lezers zo objectief mogelijk over verscheidene onderwerpen. Ook houden we interviews met alumni, schrijven we columns, informeren we over komende activiteiten, compileren we fotopagina's... Alles komt aan bod, als het maar bij het thema past.

Een redactie ben je natuurlijk niet alleen. Zonder hardwerkende commissieleden zouden onze trouwe lezers geen enkele editie op hun deurmat vinden. Bestaande uit mijzelf, Romeo Schrage, Simone Verburgt, Jiry Boltjes, Emma Pool, en Luc van Rijn vullen wij vijf keer per jaar de pagina's van de SQ-linair met teksten om van te smullen.
De SQ-linair is een doorlopende commissie waardoor gedurende het jaar leden de commissie verlaten en deze lege plekken snel weer worden opgevuld. Hierdoor waait er altijd een frisse creatieve wind door de commissie en is iedere editie op zijn eigen manier uniek.

Nu rest mij enkel nog te zeggen: "Fari argentum aurum scribere!"

Martijn de Ruiter,
h.t. hoofdredacteursq groepsfoto augustus 2018