SQ-Linaircommissie

Een fantastische vereniging als „Aesculapius” kan natuurlijk niet zonder verenigingsblad: de SQ-linair. De redactie bestaat uit vijf tot zeven leden. Omdat de redactie een zogenaamde lopende commissie is, kun je elk moment instappen. De meeste leden zitten twee jaar in de redactie. De SQ verschijnt vier keer per jaar.

Lieve lezer,

Een vereniging is natuurlijk niet compleet zonder verenigingsblad. Daarom is 48 jaar geleden de SQ-linair tot leven geroepen. In de SQ-linair worden de (ere)leden van L.P.S.V. ,,Aesculapius’’ op de hoogte gehouden over alle nieuwtjes binnen de vereniging. Zo kun je er alles lezen over grote activiteiten als de BUEX, diesweek en het eerstejaarsweekend, maar ook worden de lezers op de hoogte gehouden over alle aankomende activiteiten middels de agenda. Daarnaast zijn er de fotopagina’s, waarop de leukste foto’s van de afgelopen periode staan.

Maar: niet alleen de gezelligheidsaspecten van Aesculapius worden uitgelicht. We zijn hier immers allen voor hetzelfde doel: biofarmaceut worden. In elke editie van de SQ-linair staan educatieve stukken met betrekking tot de (bio-)farmaceutische industrie, van nieuwe ontwikkelingen tot eeuwenoude gebruiken. In het wetenschappelijk stuk en het thema interview kun je er alles over lezen.

Dit prachtige blad schrijf ik natuurlijk niet alleen. Tamara Jordens, Martijn de Ruiter, Fiona Liu, Thijs Revelman, Luc van Rijn, Willemijn Meijer, Bente Meulmeester en ik schrijven elke editie weer vol liefde, zodat alle leden vier keer per jaar de SQ-linair op hun deurmat hebben liggen. Omdat de SQ-linairredactie een doorlopende commissie is, is er het hele collegejaar een doorstroom in de redactie, waardoor er telkens een frisse wind door de redactie kan waaien.

Nu rest mij enkel nog te zeggen: "Fari argentum aurum scribere!"

Nikita Koster
h.t. hoofdredacteur

SQ