Goede Doelencommissie

De commissie organiseert activiteiten ten behoeve van het goede doel. De activiteiten lopen uiteen van lunches tot een groot evenement. Ook verkopen zij ieder jaar een gadget, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.

Beste lezer,

Ook dit jaar is er weer een clubje enthousiaste leden bij elkaar gezet om de Goede Doelencommissie op te vullen. Ondanks dat dit een van de jongste commissies binnen Aesculapius is, is het zeker niet de minst belangrijke. De Goede Doelencommissie organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten en haalt hiermee geld op voor het goede doel. Deze activiteiten lopen uiteen van lunches en sponsorlopen tot feestjes en veilingen.

Nadat er de afgelopen jaren een aantal mooie bedragen zijn opgehaald voor verschillende goede doelen, was het nu aan ons om een nieuw goed doel uit te kiezen. Na wat vergaderen en brainstormen zijn we uiteindelijk op het volgende, naar onze mening mooie, goede doel gekomen: Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in voor mensen die lijden aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), één van de ernstigste en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Geen enkele patiënt die deze diagnose krijgt, overleeft het. Echter is er door de relatief kleine hoeveelheid patiënten, weinig interesse vanuit de overheid en farmaceutische bedrijven om te investeren in onderzoek naar een behandeling. Juist daarom is Stichting ALS Nederland zo belangrijk voor ALS-patiënten en naasten.

Wij als commissie, bestaande uit Anika Senneker, Koen Mulder, Thijs Revelman, Ward Brouwer en ikzelf, gaan ons uiterste best doen om een mooi geldbedrag op te halen en zijn erg enthousiast om mooie activiteiten voor de vereniging neer te zetten. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen en daarom hopen we jou op onze activiteiten te mogen verwelkomen!

Namens de 7de Goede Doelencommissie der L.P.S.V. „Aesculapius” ‘Nerve Wracking’

Arnela Mehić
h.t praeses Goede DoelencommissieFoto website GoeDoeCie 2018 2019