SQ-blogposts: Een kijk op goede voornemens

SQ-blogposts: Een kijk op goede voornemens

Een kijk op goede voornemens 

 

Lieve lezer, 

2021 is terwijl ik dit schrijf al een paar dagen begonnen en het lijkt met de eerste vaccinaties tegen het coronavirus de goede kant op te gaan. Wij hopen natuurlijk allemaal dat dit jaar een stuk beter wordt dan afgelopen jaar en met een beetje hoop wordt dit het jaar waarin we weer gezellig met elkaar kunnen borrelen. Natuurlijk hebben wij hier zelf weinig inspraak over, maar waar we wel zelf macht over hebben, zijn goede voornemens. Nu heb ik een aantal goede voornemens voor mijzelf opgesteld waar ik mij waarschijnlijk toch niet aan ga houden. 

Mijn eerste goede voornemen is er een die elk jaar weer heel populair is, maar waar niemand zich echt aan houdt. Ik heb het natuurlijk over gezond eten. Met een bitterbal in mijn mond heb ik op nieuwjaarsdag besloten om dit jaar gezonder te gaan eten. De eerste dag was alleen al mislukt, maar er waren gelukkig nog 364 dagen over. Althans, dat zou je denken. Ik kan met lichte schaamte bekennen dat ik ook de dagen die daarna volgden niet zo gezond heb gegeten als dat ik zou willen. Nu valt het eigenlijk allemaal nog hartstikke mee, maar ik weet zelf ook wel dat het niet bij één biertje blijft en dat ik ook zeker geen nee kan zeggen tegen een frikandel speciaal. Ik heb dan ook besloten dat ik dit goede voornemen ga schrappen van mijn lijstje. 

Ik ben van plan om dit te overcompenseren met een ander populair voornemen, namelijk sporten. Met de conditie van een zoete aardappel ben ik van plan om dit jaar meer te gaan hardlopen. Ik ben natuurlijk van plan om dit ook daadwerkelijk te gaan doen, maar ik loop wel tegen een aantal kleine problemen aan. Zo is het nu heel koud buiten en zijn de sportscholen nog verre van open. Daarnaast zie ik het ook niet zo zitten om door de binnenstad van Leiden te gaan rennen met mijn rood aangelopen hoofd. Er zit dus niks anders op om ook dit goede voornemen nog even uit te stellen. 

Nu hoor ik jullie denken: ‘Mick, waarom zou je goede voornemens opstellen, terwijl je van plan bent om je nergens aan te houden?’. Dit vind ik een uiterst goede vraag. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we terug naar één van de basisbeginselen van het leven. Ik heb het natuurlijk over de edele kunst van het bluffen. Een beetje bluffen op zijn tijd, is namelijk goed voor elke meid. Nu ik tegen mijzelf heb gezegd dat ik in 2021 gezonder ga leven, voelt het alsof ik daadwerkelijk iets goed aan het doen ben, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Dit geeft mij een goed gevoel en daarom zal ik, ook in de toekomst, goede voornemens blijven opstellen.  

‘Spreken is zilver, schrijven is goud!’

Namens de redactie der SQ-linair

 

Mick van Huisstede
h.t. hoofdredacteur

Lees hier meer SQ-blogposts

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. M.R.A. Ritsma
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer