SQ-blogposts: What to do? Corona-editie!

SQ-blogposts: What to do? Corona-editie!

What to do? Corona-editie!

Waerde leeden, het is tijd voor de eerste blogpost door de redactie van ons mooie verenigingsblad! Om de zoveel tijd zullen wij een leuk stukje schrijven met een actueel onderwerp om zo het gemis tot de volgende SQ-editie op te vangen.

Inmiddels zijn we al een lange tijd onderweg in de nieuwe realiteit: leven in een samenleving waarin COVID-19 een grote rol speelt. We hebben deze ronde van beperkingen wel meer vrijheid dan tijdens de eerste keer een aantal maanden terug en we hebben dan ook meer te doen aangezien de Universiteit weer open is! Ondanks alle tentamens, opdrachten en practica, is het niet meer dan logisch dat soms toch de verveling toeslaat. Na het zoveelste rondje hard te hebben gelopen, de 33e serie op Netflix gestart te hebben en veel te veel snacks gegeten te hebben als beloning voor dat rondje hardlopen, is het dan tijd voor quarantainetips van Rebecca!

Tip nummer 1: installeer Catan Universe en daag je vrienden uit tot een potje kolonisten! Met deze app voor op je telefoon (Google Play en App Store), de applicatie voor je computer op Steam of gewoon via je browser kun je je uren vermaken. Na een account en een poppetje aangemaakt te hebben, kan de strijd losbarsten! Voordelen: je wordt niet over tafel getrokken als je wint en je kan je chill-outfit aanhouden, want je hoeft je huis niet uit.

Numero dos: ontdek een aantal grote musea over de hele wereld, online! Aangezien we op dit moment niet kunnen reizen naar andere landen en dus geen cultuur kunnen snuiven buiten onze grenzen, is het tijd voor andere oplossingen. Zo kan je via ‘Google Arts & Culture’ naar o.a. het Rijksmuseum in onze mooie hoofdstad Amsterdam, The British Museum in Londen en naar Musée d’Orsay in Parijs! Ook The National Museum of Natural History (Smithsonian) in Washington en het Louvre in de stad van de liefde zijn te bezoeken via de links.

Gouden tip nummer 3: Wie wil het nou niet? ANWB-koppel vibes voelen en uitstralen naar de rest van de wereld! Zoek een leuke fiets- of looproute op in de buurt en ga lekker de natuur in. De duinen, strand, bossen, complete natuurgebieden, allemaal beschikbaar voor de leukste (mid)dagjes weg. Plan onderweg ook nog even een tussenstop voor een lekker warm drankje en een snack bij een afhaaltentje (bijna elke horecagelegenheid tegenwoordig) en de dag is compleet!

Als laatste tip nog iets wat natuurlijk altijd kan, maar wat in deze laatste maanden van dit jaar extra leuk is. De feestdagen komen eraan, met weinig uitzicht op grote gezellige bijeenkomst zoals normaal in de koude decembermaand. Gezelligheid verspreiden moet nu op een andere manier: stuur kaartjes! Of dit nou een eenvoudig kaartje is met wat tekst erin, een bestelde kaart via bijvoorbeeld Greetz of een volledig zelf-geknutselde kaart, dit gebaar wordt door (bijna) iedereen wel gewaardeerd. Als je je directe omgeving niet blij wilt maken met een kaartje, maar een eenzame oudere in Nederland wel, hebben we ook nog ‘Coromapost’. Het motto van dit platform luidt: ‘Bezorg je oma een kaartje, geen corona’, wat natuurlijk een ietwat op het randje uitspraak is, maar niet minder waar. Het lokale verzorgingstehuis is natuurlijk ook altijd blij met wat kaartjes voor op de afdelingen, dus schroom ook niet om daar even langs te fietsen met je creatie!

Natuurlijk gaat iedereen anders om met deze tijden van (milde) sociale isolatie en heeft elk persoon wel een andere manier om de dagen door te komen. Samen komen we de winter wel door! Dus heb je nog een gouden tip die je echt mist tussen dit rijtje (vast wel), mail dan vooral naar sqlinair@aesculapius.nl en dan zullen we zorgen dat ook jouw tip verspreid wordt. Keep ‘em coming!

Hopelijk tot snel in de Kroeg!

Als laatst rust mij alleen nog te zeggen: Spreken is zilver, schrijven is goud’

Rebecca Ultee

h.t. assessor IV der SQ-linairredactie

Contact opnemen?

L.P.S.V. „Aesculapius”

Einsteinweg 55
2333CC LEIDEN
Telefoonnummer: 071-5274601
e-mail: bestuur@aesculapius.nl

Postadres:
Ab-actiaat t.a.v. M.R.A. Ritsma
Gorlaeus Laboratoria
Postbus 9502
2300RA LEIDEN

logo rond footer