Zoals eerder genoemd organiseert „Aesculapius” veel verschillende activiteiten. Al die lunchlezingen, feestjes en andere activiteiten worden georganiseerd door alle verschillende commissies die „Aesculapius” rijk is en als eerstejaars kan je in een aantal commissies deelnemen. De eerstejaarscommissie ‘Panacea’ wordt gevuld met acht eerstejaars die door het hele jaar vijf activiteiten organiseren. In de Goede Doelencommissie nemen drie eerstejaars plaats en samen met de commissie organiseer je activiteiten met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor een zelf gekozen goed doel. Al die genoemde activiteiten moeten natuurlijk vastgelegd worden in een boekwerk en hiervoor hebben we de Almanakcommissie waar één plek voor een eerstejaars is gereserveerd. Op het Eerstejaarsweekend wordt nog meer verteld over de verschillende commissies. 

Het hele jaar kan je als lid van „Aesculapius” gebruik maken van onze webshop waar je alles kan bestellen wat je in je eerste jaar nodig hebt. Boeken, labjassen en veiligheidsbrillen zijn te bestellen via onze website en als lid krijg je fikse korting op alle aankopen. Rond 15 juli 2017 gaat de webshop open en op woensdag 6 september organiseren wij een labjaspasdag zodat je zeker de juiste maat besteld.

De boekenlijsten voor het jaar 2017-2018 zijn te vinden onder het kopje webshop op de website www.aesculapius.nl. Wanneer je jouw studiejaar hebt gekozen moet je nog een apart account aanmaken. Deze is niet hetzelfde als het account voor de website.

Het Eerstejaarsweekend (EJW) van L.P.S.V. „Aesculapius” vindt plaats in het tweede weekend van het academisch jaar, van 15 tot en met 17 september. Dit is de ideale gelegenheid om je nieuwe studiegenoten te leren kennen en vrienden te maken voor het leven. Je zult er kennis maken met alle commissies die „Aesculapius” rijk is en ook zal je veel ouderejaars ontmoeten. Op het EJW worden er allerlei mooie activiteiten voor jullie georganiseerd met als afsluiting een onvergetelijk themafeest.

We vertrekken vrijdag om 15.00 uur (exacte reistijden volgen zodra je je aanmeldt) in drie shiften vanaf Leiden centraal en reizen af naar het warme zuiden waar we de rest van het weekend zullen verblijven. De locatie is een mooie groepsaccommodatie in Lierop, Noord-Brabant. WEES OP TIJD! Dit geldt zowel voor de reis als voor de aanmelding! De kosten voor het EJW bedragen maar €20,- (exclusief reiskosten en drankkaarten) en hier krijg je een geweldig weekend voor terug! Het is belangrijk te weten dat dit weekend GEEN ontgroenend karakter draagt en alles is dus ook geheel vrijblijvend.

Je kunt je aanmelden voor het weekend door aan te vinken dat je mee wilt op het online inschrijfformulier. Heb je je al aangemeld voor „Aesculapius”, maar nog niet voor EJW? Stuur dan een mailtje naar bestuur@aesculapius.nl of naar ejwcommissie@gmail.com.

Wij hopen jullie allemaal op het Eerstejaarsweekend te mogen ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Namens de Eerstejaarsweekendcommissie,

Joep Feijen
h.t. praeses

footerlogo

phone 071-5274601 address Postbus 9502
email bestuur@aesculapius.nl   2300 RA Leiden
Ga naar boven